Projectdata

jaar: 2000

plaats: Heiloo

opdrachtgever:
Van Burgsteden Antiek

aannemer:
Haring en Van Wichen












vorige project

volgende project

Vrijstaande woning met kantoor Van Burgsteden Antiek
Van Burgsteden Antiek wilde een representatieve woning plus kantoorruimte op een zichtlocatie aan de voorzijde van het terrein aan de Kennemerstraatweg. De bebouwing aan deze zijde wordt gekenmerkt door de grote afstand tot de weg. Dit terwijl het nieuw te realiseren pand juist dicht op de weg staat. De woning met het kantoor wordt hierdoor een echt visitekaartje van het bedrijf. In de vormgeving en de detaillering is gezocht naar een stijl, passend bij het bedrijf. Het resultaat is een klassiek gebouw met moderne trekjes. Ondanks dat de hoofdvorm zeer goed aansluit bij de vormgeving van de omliggende woningen, heeft het gebouw een geheel eigen identiteit.