Projectdata

jaar: 2000

plaats: Castricum

opdrachtgever:
Berg en Bal

aannemer:
Gebr. Apeldoorn












vorige project

volgende project

Uitbreiding en renovatie sportcentrum Berg en Bal
Het ontwerp voor deze uitbreiding is ontstaan uit de activiteiten die er plaatsvinden. In het bijzonder de klimwand en de indoor skibanen hebben invloed gehad op het uiterlijk van de uitbreiding. Een bestaand sportcentrum wilde uitbreiding van de bestaande activiteiten en meer synergie tussen de bestaande sportfaciliteiten en de publieke ruimten. Het programma voor de uitbreiding bestond uit indoor skibanen, een fitnessruimte, een sportcafé, een klimwand, een bedrijfswoning en het vernieuwen en aanpassen van de bestaande kantine. De relatie met de bergsporten komt tot uitdrukking in de gevel in de vorm van antroposofische architectuur.