Projectdata

jaar: 1997

plaats: Heiloo

aannemer:
Van Stralen















vorige project

volgende project

Vrijstaande woning met garage en zinken dakopbouw
Aan de rand van een uitbreidingsplan in Heiloo is deze woning gerealiseerd. Hoewel de opdrachtgever nog geen duidelijk beeld voor ogen had, was er toch een voorkeur voor een moderne uitstraling. Het ontbreken van een bestaande bebouwde omgeving vergrootte de vrijheid in het ontwerp. De oriŽntatie van het perceel is noord-zuid, waarbij de noordzijde aan de openbare weg ligt en de zuidzijde grenst aan het landelijke gebied. De woning wendt zich af van het drukke verkeer en opent zich naar het landelijke gebied. Het gebruik van de materialen versterkt deze beweging en bevestigt de koele uitstraling naar de weg en de warme uitstraling vanuit de woning naar het landelijke gebied.